Λαλιώτης για Καραμανλή: Προκλητική η σιωπή του για το Πολυτεχνείο

0

Επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό, πρόεδρο της Δημοκρατίας και ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Καραμανλή εξαπέλυσε ο Κώστας Λαλιώτης.

Ειδικότερα, το ιστορικό στέλεχος του ΠαΣοΚ, μίλησε στην παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Λυγερού «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου – Μία ξεχασμένη υπόθεση» , υπό την ιδιότητα και του μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου.

Εκεί, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαλιώτης αναφέρθηκε στη στάση του αείμνηστου Καραμανλή για τα γεγονότα του Νοέμβρη του ’73, προχωρώντας σε επίθεση προς το πρόσωπό του.

«Ο μόνος πολιτικός ηγέτης που δεν έχει εκδώσει ποτέ καμία ανακοίνωση, δεν έχει προβεί ποτέ σε καμία δήλωση για την εξέγερση και τη θυσία του Πολυτεχνείου ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ηθικά, πολιτικά, ιστορικά, η σιωπή του ήταν και προκλητική και εκκωφαντική» σημείωσε ο Κώστας Λαλιώτης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο ΚΚΕ ζητώντας να αποκηρύξει το κείμενο της «Πανσπουδαστικής νο8» που κατονόμαζε ως «350 προβοκάτορες του Ρουφογάλη» τους φοιτητές που κατέβηκαν σε πορεία από την οδό Σόλωνος και έφτασαν στο Πολυτεχνείο, σαν σήμερα πριν 50 χρόνια.

«Πέρυσι είχα κάνει ειδική αναφορά στην οφειλόμενη αποκατάσταση, ηθική, ιστορική, πολιτική, του Διονύση Μαυρογένη διότι αποτελεί η υπόθεσή του μία μελανή σελίδα του αντιδικτατορικού αγώνα. Το είχα πει και το λέω έχει χρέος η ηγεσία του ΚΚΕ, το κείμενο που συμπεριλαμβάνεται στην “Πανσπουδαστική νο 8” που δεν το έχει υιοθετήσει και δεν το έχει καταγγείλει, πρέπει να το αποκηρύξει. Είναι ιστορική επιταγή μετά από 50 χρόνια και θα έλεγα για να υπάρχει δικαιοσύνη, να ανοίξει τα αρχεία όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις στη διαδρομή του Κομμουνιστικού Κόμματος» πρόσθεσε σχετικά.

aftodioikisi.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ