Ολοκλήρωση του διαδικτυακού σεμιναρίου στο εκπαιδευτικό υλικό «Κάπνισμα; Όχι εμείς!»

0

 Ολοκληρώθηκε πρόσφατα το διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη» σε συνεργασία με  τον ΟΚΑΝΑ, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Σχολεία της Αρκαδίας.

Το σεμινάριο ήταν 12ωρης διάρκειας και βασίστηκε στο καινοτόμο υλικό πρόληψης του καπνίσματος για παιδιά δημοτικού «Κάπνισμα; Όχι εμείς!», το οποίο έχει δημιουργηθεί από τα Κέντρα Πρόληψης (Ελπίδα, Δίκτυο Άλφα, Πυξίδα, Σείριος, Ορφέας και Έκφραση), τον Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΠΙΨΥ-ΕΚΤΕΠΝ), την 4η ΥΠΕ και το ΑΝΘ «Θεαγένειο».

Πρόκειται για ένα ολιστικό, αξιόπιστο και έγκυρο πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού, και συμπεριλαμβάνει εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ παράλληλα στοχεύει στη δημιουργία μιας πολιτικής για την πρόληψη του καπνίσματος στο σχολείο.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν εννέα εκπαιδευτικοί από τα σχολεία του Δήμου Γορτυνίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία του υλικού και να εξασκηθούν στην εφαρμογή του ώστε να έχουν την δυνατότητα να το υλοποιήσουν στις τάξεις τους με την δική μας υποστήριξη.

Συντονίστρια: Τραχανά Φωτεινή, Κοινωνιολόγος.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ