ΟΠΕΚΑ -Α21: Τι ισχύει με νέες αιτήσεις, κωδικούς μαθητών & πληρωμές

0

Από τον ΟΠΕΚΑ ενημερώνουν ότι την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 18.00, θα κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων Α21 – Επίδομα Παιδιού.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει κλειστή μέχρι και την 28 Σεπτεμβρίου 2023, για να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων και η εκκαθάριση της πληρωμής του τέταρτου διμήνου του έτους.

Υπενθυμίζουμε ότι  η ηλεκτρονική πλατφόρμα άνοιξε για τους δικαιούχους την   Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως την καταληκτική ημερομηνία στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr , με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ αφορά όσους δεν έχουν κάνει ακόμα αίτηση για το 2023, όσους θέλουν να κάνουν προσθήκη τέκνου και όσους πρέπει να επισυνάψουν κάποια δικαιολογητικά.

Σε όσους υπάρχει επισήμανση για καταχώρηση αριθμού μαθητή (και το γνωρίζουν ήδη), είναι απαραίτητο για την επόμενη πληρωμή, να είναι συμπληρωμένο το σχετικό πεδίο.

Με το άνοιγμα των σχολείων οι γονείς μπορούν να ζητήσουν τα στοιχεία αυτά (αριθμό μητρώου μαθητή και κωδικό σχολείου) και να τα συμπληρώσουν στις αιτήσεις τους.

Η επόμενη πληρωμή του Α21 θα πραγματοποιηθεί τέλος Σεπτεμβρίου.

Προσοχή: Η  πληρωμή δεν θα πραγματοποιηθεί για όσους δεν έχουν ολοκληρωμένες αιτήσεις ή δεν έχουν υποβάλει νέα φορολογική δήλωση. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τα δικαιολογητικά μαθητή, τυχόν εμπλοκή μπορεί να επιφέρει αναδρομική πληρωμή.

aftodioikisi.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ