Ορεινή εμπειρία Στον Πλάτανο Κυνουρίας!

0

Αν πράγματι τον Πλάτανο Κυνουρίας τον έκτισαν κάτοικοι των Κυκλάδων που σκόρπισαν υπο τον φόβο των πειρατών, τότε τους ευγνωμονούμε για αυτή τους την επιλογή αφού μας άφησαν ένα χωριό κόσμημα. Οσοι βρεθείτε στη Κυνουρία και επιχειρήσετε να γνωρίσετε τα χωριά του Πάρνωνα για κανέναν λόγο μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον Πλάτανο.

Ένα χωριό πραγματικά ορεινό στολίδι της Αρκαδίας, περιποιημένο φιλόξενο και με μεγάλη προίκα από την φύση καθώς τα νερά και η πλούσια βλάστηση περιβάλλουν και χαρακτηρίζουν την ορεινή του γοητεία. Ελκυστικό χωριό κα ιδανική στάση για διαμονή καφέ φαγητό.

Περιβάλλεται από πολλά πλατάνια και λόγω του παραπόταμου του ποταμού Βρασιάτη που κυλά δίπλα στο χωριό έχουν δημιουργηθεί πολλές δημόσιες πηγές ακόμη και νεροτριβή και φυσικά κατά το παρελθόν λειτούργησαν νερόμυλοι. Επίσης αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι η αρχιτεκτονική που διαπνέει από άκρη σε άκρη το χωριό τα σοκάκια του και τα διάφορα σημεία που έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα ί για να ξαποστάσει ο επισκέπτης.

Γιάννης Λάσκαρης

https://visitplatanoskinourias.blogspot.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ