Ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του θα εξυπηρετούν το κοινό μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις

0

Δελτίο Τύπου

«Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού»

Τον τελευταίο μήνα η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου, με απόφαση της Κυβέρνησης, εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα έκτακτα μέτρα, με στόχο την ανακοπή εξάπλωσης του ιού και την μείωση των κρουσμάτων. Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε συλλογικό επίπεδο αποτελεί προτεραιότητά μας.

Στα μέτρα που οφείλουμε όλοι να υπακούσουμε και να προσαρμοστούμε είναι η σωστή χρήση της μάσκας και ο περιορισμός κυκλοφορίας. Βάζοντας λοιπόν σε προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή και την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία προχωράμε σε νέα μέτρα σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

– Αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών χαρών και των δημοτικών αθλητικών χώρων σε όλη την επικράτεια του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

– Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

– Αναστέλλεται η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.).

– Συνεχίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης, σε όσα μαθήματα είναι εφικτό.

– Επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία η υποστηρικτική δομή κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης.

– Εντατικοποιούνται οι προληπτικές απολυμάνσεις σε όλους τους δημόσιους χώρους (πάρκα, πλατείες, πεζοδρόμια, κάδοι κ.λ.π.), όπως και στον καταυλισμό των Ρομά. – Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις στους εσωτερικούς χώρους των μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, των δημοτικών κτιρίων καθώς και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο.

– Ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του θα εξυπηρετούν το κοινό μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Μόνο για τις υπηρεσίες που δεν μπορούν να υλοποιηθούν είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Τηλεφωνικό κέντρο: 2755360100 Γραφείο Δημάρχου: 2755360101 Διεύθυνση Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών: 2755360135 Ληξιαρχείο: 2755360123 Τμήμα Περιβάλλοντος & Καθαριότητας: 27550360175 – 2755023377 Τεχνική Υπηρεσία: 2755360142 Πρωτόκολλο – Δημοτολόγιο: 2755360124 Κ.Ε.Π. Βόρειας Κυνουρίας: 2755360000 Δ.Ε.Υ.Α.Β.Κ.: 2755024183

Ο ιός είναι εδώ και είναι πιο δυνατός από ποτέ. Οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων με ευθύνη απέναντι στο συνάνθρωπό μας. Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να προασπίσει τη δημόσια υγεία.

Καλή δύναμη σε όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ