Πέτρος Τατούλης «Ενώνουμε τον Πάρνωνα και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ανάπτυξής του»

0

«Το οδικό μας δίκτυο στον πυρήνα του Πάρνωνα βρίσκεται πλέον σε εξαιρετική κατάσταση και βήμα βήμα εκπληρώνουμε το στόχο μας και τη δέσμευσή μας προς τους πολίτες να ενωθεί όλος ο Πάρνωνας, όλα τα χωριά του, είτε βρίσκονται στη Λακωνία, είτε στην Αρκαδία» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων του δρόμου Πελετά – Κρεμαστή, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με το αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας, όπως σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης, στόχος είναι να βελτιωθεί ο τρόπος διασύνδεσης εσωτερικά του Πάρνωνα και ταυτόχρονα να προβληθεί ο περιπατητικός τουρισμός.

«Το σημερινό αποτέλεσμα είναι προϊόν ευρύτερης συνεργασίας με τις Δημοτικές αρχές Νότιας Κυνουρίας και Ευρώτα, αλλά και όλους τους φορείς και πολίτες των περιοχών αυτών» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε ότι «είμαστε υπερήφανοι γιατί με το σχέδιό μας, την αποφασιστικότητά μας και την υπευθυνότητά μας εκπληρώνουμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας προς τους Πελοποννησίους πολίτες».

Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος από την πλευρά του δήλωσε: «Χρόνια είχαμε να υλοποιήσουμε τέτοια μεγάλα έργα σε μια απομακρυσμένη επαρχία όπως ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας. Είναι βέβαιο ότι το έργο αυτό θα βοηθήσει στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και την άνοδο του βιοτικού τους επιπέδου, στη διασύνδεση της περιοχής μας με άλλες περιοχές και στη βελτίωση της επισκεψιμότητας».

Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος σημείωσε ότι «αυτός ο δρόμος είναι τεράστιας ζωτικής σημασίας, τόσο για τους κατοίκους της Λακωνίας, όσο και της Αρκαδίας. Θα βοηθήσει επίσης στην πολιτική προστασία μιας πανέμορφης περιοχής. Ευελπιστώ στο μέλλον να εγκαινιάσουμε και άλλους τέτοιους δρόμους που θα συνδέσουν πολλά χωριά του Πάρνωνα και της Λακωνίας, του Ζάρακα και της Κυνουρίας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας σημείωσε την άμεση ανταπόκριση τόσο του ιδίου, όσο και του Πέτρου Τατούλη, στο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και ανέφερε ότι ο δρόμος αυτός συνδέει την Αρκαδία με τη Λακωνία. Πρόσθεσε ακόμη ότι η συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής έχει ήδη αποδώσει πολλά ακόμη σημαντικά έργα.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης δήλωσε ότι «υλοποιούμε πολύ σημαντικά έργα προς όφελος των Πελοποννησίων πολιτών. Τα έργα αυτά θα προσφέρουν σημαντική ασφάλεια στους πολίτες, θα μειώσουν τις αποστάσεις και θα υπάρξει οικονομικό όφελος για τους πολίτες από την ανάπτυξη της περιοχής».

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Χαράλαμπος Σκούρος, Γεώργιος Μπακούρης και Ιωάννης Κατσίρης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Νότιας Κυνουρίας και Ευρώτα, Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτω

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ