Πέτρος Τατούλης: «Τα επτά (7) θανάσιμα ψέματα του Νίκα για το ΕΣΠΑ»

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να δημιουργήσει ο κ.Νίκας για την εξέλιξη και την πορεία του ΕΣΠΑ τη χρονική περίοδο 2007-2013 επιστρατεύοντας την ακραία προπαγάνδα του συνεχίζεται.

Ο κ.Περιφερειάρχης μετά την ανακοίνωση της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος», όπου με τεκμηριωμένα στοιχεία και συγκεκριμένα παραδείγματα απέδειξε ότι το ΕΣΠΑ οδηγείται στα βράχια, «έτρεξε» να απαντήσει με δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας ότι η απορρόφηση του ΠΕΠ βρίσκεται στο 60%.

Ο κ.Περιφερειάρχης δεν είναι απλά ανίκανος για τη διαχείριση του προγράμματος αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνος, αφού αντί να κάνει αυτοκριτική, θριαμβολογεί και πανηγυρίζει γιατί του έδωσε συγχαρητήρια ο κ.Κάρστεν Ράσμουσεν, όπως δηλώνει.

Ο κ.Περιφερειάρχης αδιαφορεί πλήρως για τα βαλτωμένα έργα, τους απλήρωτους αναδόχους, την αποτυχία των προγραμμάτων ενίσχυσης των επιχειρήσεων και την οικονομική κρίση που πλήττει το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου.

Καμία διεκδίκηση για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες μας, στους επαγγελματίες και κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών και εγκληματική αδιαφορία για τη διεκδίκηση ενίσχυσης με ανθρώπινο δυναμικό των Μονάδων Υγείας της Περιφέρειας.

Ας δούμε την αλήθεια για το ΕΣΠΑ και τα 7 «θανάσιμα» ψέματα του κ.Νίκα:

  1. Η απορρόφηση του 60% που παρουσιάζει είναι κάλπικη, με δεδομένο ότι το ποσοστό αυτό προκύπτει από τα 60.000.000€, τα οποία έχει εκχωρήσει στα Υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης. Τα χρήματα δηλαδή που αφαίρεσε από το ΠΕΠ και τα στέρησε από τους Πελοποννήσιους πολίτες, τα παρουσιάζει ως απορρόφηση! Επαίρεται για την ανικανότητα και την ανευθυνότητα του.
  2. Κανένα μεγάλο έργο δεν προχωρά, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη διάλυση της εργολαβίας στο Τζάνε-Καλαμάκι και την αδικαιολόγητη μεγάλη καθυστέρηση στο έργο της παράκαμψης των Δολιανών του Οδικού Άξονα Τρίπολη-Άστρους όπου διέθεσε 1.500.000€ επιπλέον για συμπληρωματική σύμβαση πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της αρχικής σύμβασης!
  3. Εμπαίζει τους πολίτες για τη βελτίωση της Εθνική Οδού  Κυπαρισσία-Φιλιατρά-Πύλος-Μεθώνη (τμήμα Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι) και την Επαρχιακή Οδό από κόμβο Αρχαίας Νεμέας-Δερβενάκια-Μυκήνες της Π.Ε. Αργολίδας, αφού παρουσιάζει και συμψηφίζει τους ίδιους πόρους και για τα δύο έργα.
  4. Προβλέπει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι πρώτη Πανελλαδικά στο τέλος του 2023, όταν όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το ΠΕΠ Πελοποννήσου βρίσκεται σε αδιέξοδο.
  5. Απέτυχε πλήρως το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων Covid-19, αφού χιλιάδες επιχειρήσεις έμειναν εκτός χρηματοδότησης και μέχρι σήμερα  έχει πληρωθεί μόλις το 50% των επιχειρήσεων που αξιολογήθηκαν θετικά στην πρώτη φάση.
  6. Απόλυτη αποτυχία στη διαχείριση της πράξης χρηματοδότησης επενδυτικών δράσεων για τη δράση 3.a.2.2 «Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού ΜΜΕ επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών». Εκατοντάδες επιχειρήσεις έμειναν εκτός ενίσχυσης λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού, ακόμα και με υψηλότατες βαθμολογίες αξιολόγησης που ξεπερνούσαν το 70%.
  7. Αποκαλύφθηκε το μεγάλο ψέμα που έλεγε προεκλογικά το 2019, θέλοντας να συκοφαντήσει την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή ότι το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 θα ολοκληρωνόταν το 2020. Ομολογεί πλέον από την ίδια την ανακοίνωση του ότι η συγκεκριμένη προγραμματική περίοδο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023.

Κύριε Νίκα, όσα συγχαρητήρια και να σας πει ο κ.Ράσμουσεν , αυτό που σας λέμε με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι οι Πελοποννήσιοι πολίτες ανυπομονούν να απαλλαγούν από την παρουσία σας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ