Παπαηλιού για το άδικο φορολογικό νομοσχέδιο 

0

Γιώργος Η. Παπαηλιού

Βουλευτής Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία)

Το  φορολογικό νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση, με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, επιβαρύνει, μέσω τεκμηρίων, οριζόντια και συνεπώς με άδικο τρόπο ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους.

Ταυτόχρονα αφήνει ανεξέλεγκτη τη μεγάλη φοροδιαφυγή και τη θεσμική φοροαποφυγή των «μεγάλων και ισχυρών». 

(Το φορολογικό νομοσχέδιο) εντάσσεται στη γενικότερη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ, που, έχοντας θέσει στο στόχαστρο τα μικρομεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και οδηγώντας τα σε εξαφάνιση, επιδιώκει να συγκεντρώσει ανθρώπινο δυναμικό, πόρους, οικονομικές δραστηριότητες, δύναμη στους «μεγάλους και ισχυρούς».    

Πρέπει να προωθηθεί ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, με τρόπο που ο καθένας να φορολογείται, βάσει όχι πλασματικών εισοδημάτων, αλλά των πραγματικών εισοδημάτων του,  δηλαδή της φοροδοτικής ικανότητάς του.

Τα  μικρομεσαία στρώματα, τα οποία εξαπατήθηκαν προεκλογικά  από τη ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη» και που εξακολουθούν μετεκλογικά να  εμπαίζονται και να στοχοποιούνται ως φοροφυγάδες αγωνίζονται, ώστε το  φορολογικό νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση να αποσυρθεί.

Η σημερινή μεγάλη πορεία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών  απέδειξε, ότι αυτό μπορεί να γίνει.

Διότι «φωνή Λαού, οργή Θεού».  

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ