“Πολεμικό” κλίμα και ένταση στη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ Πελ/σου (vid)

0

Με ψήφους 19 έναντι 10 ελήφθη απόφαση για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τις προσθήκες που ζητήθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο Ούτε οι Άγιες Μέρες και οι γιορτές δεν ήταν αρκετές για να υπάρξει ομόνοια και συνεννόηση στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, που συνεδρίασε την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου για να εγκρίνει τις προσθήκες που ζητήθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, για να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του ΦοΔΣΑ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να προχωρήσει το ΣΔΙΤ.

Δήμαρχοι αντέδρασαν έντονα στις προσθήκες αυτές, θεωρώντας ότι δεν λαμβάνονται υπόψη όσα αποφασίστηκαν σε συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου και κυριάρχησε ένα κλίμα δυσπιστίας και καχυποψίας έναντι της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦοΔΣΑ. Πολλές στιγμές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι τόνοι ανέβηκαν και επικράτησε ένταση ενώ τελικά μετά από αρκετή ώρα, ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία οι προσθήκες με 19 ψήφους έναντι 10.

Οι δήμαρχοι που υποστήριξαν την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης και τις προσθήκες επεσήμαναν πως δεν αλλάζει κάτι στην απόφαση που πήραν στις 12 Σεπτεμβρίου και ισχύουν οι αλλαγές που είχαν ζητήσει αναφορικά με τη δημιουργία περισσότερων σταθμών μεταφόρτωσης, την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα και άλλα επιμέρους ζητήματα.

Μάλιστα επεσήμαναν πως αν δεν ισχύσουν αυτές οι αλλαγές που έχουν ζητήσει δεν πρόκειτια να υπογραφεί καμία προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια και κατ΄επέκταση καμία ΣΔΙΤ. Δείτε βίντεο με τοποθετήσεις μελών του ΦοΔΣΑ και την ένταση που υπήρξε.

Πηγή: http://www.drt915.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ