Στην εκπομπή “Εσύ έχεις το λόγο!” η πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΚ κ. Αναγνωστάκου, δίνει απαντήσεις σε όλα…

0

Δείτε την ενημερωτική εκπομπή “Εσύ έχεις το λόγο! “ του Φώτη Τζιβελόπουλου ,καλεσμένη η πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΚ κυρία Χριστίνα Αναγνωστάκου

Η πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΚ απάντησε σε όλα τα ερωτήματά μας, για την 2ετία που έχει αναλάβει τα καθήκοντά της, σχετικά με το τί βρήκε από την προηγούμενη διοίκηση, από εκκρεμείς υποχρεώσεις, οφειλές, μελέτες και τι απαντάει σχετικά με την μισθοδοσία της, επειδή πολύς λόγος είχε γίνει  στο Δ.Σ, καθώς απάντησε και σε άλλα  θέματα όπως:

1.Γιατί δεν ξεκινούν οι  συνδέσεις του βιολογικού 

2.Για έργα και μελέτες με προβλήματα που παρέλαβαν και ολοκλήρωσαν ,καθώς και τί φακέλους  έχουν υποβάλει προς ένταξη νέων έργων.

3.Για τις συχνές διακοπές ειδικά το καλοκαίρι, στο Παράλιο-Ξηροπήγαδο και στα άλλα χωριά.

4.Για τις βλάβες και τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση τους, για τον έλεγχο των υδρομέτρων, για την έλλειψη προσωπικού τεχνικού και διοίκησης…

5.Για τα έργα της κατασκευής  δεξαμενών και αγωγών, στο Καρακοβούνι που εκκρεμούν λίγες εργασίες ακόμη και για το Παρ.Άστρος, γιατί δεν ξεκίνησε το έργο…

6.Για την κατάργηση του 80% ,η οποία δεν φάνηκε στις τσέπες των δημοτών, λόγω της κλιμακωτής αύξησης της τιμής του κυβικού και γιατί έγινε…

7.Για το κοινωνικό τιμολόγιο και τους διακανονισμούς πληρωμών , καθώς και για πιθανές διακοπές παροχών…

Δείτε παρακάτω την εκπομπή σε ενότητες

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής “Εσύ έχεις τον λόγο” : Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo kynouria

Μέρος 1ο

Η κυρία Αναγνωστάκου μας απάντησε στο ερώτημα σχετικά για το τί βρήκε, λέγοντας χαρακτηριστικά… 

Με το που ανέλαβα η εικόνα που συνάντησα στην ΔΕΥΑ δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Είναι γνωστό ότι είναι ένα δύσκολο πόστο. Αυτό που συνάντησα τις πρώτες ημέρες είναι ότι είχα μια υπηρεσία αποδεκατισμένη από πλευράς προσωπικού και με αρκετές υποχρεώσεις έναντι τρίτων.

Οφειλές απέναντι στην Πάρνωνα Α.Ε, για εκπόνηση μελετών συνολικού ύψους περίπου 305.000. Μέχρι τότε είχε αποπληρωθεί το μισό εκ του ποσού αυτού και μέσα στον επόμενο μήνα από τότε που ανέλαβε τιμολογήθηκαν άλλες 95.000 από το υπόλοιπο ποσό, που σημαίνει… ότι είχα να πληρώσω το υπόλοιπο μισό ποσό των 150.000!

Θεωρώ ότι οι μελέτες αυτές καλώς έγιναν , όμως έγιναν συνολικά μεγάλες μελέτες σε μια δεδομένη χρονική στιγμή που ίσως η ΔΕΥΑ δεν είχε την δυνατότητα αποπληρωμής όλων αυτών των χρημάτων.

Παρόλα αυτά ,μπορώ να πω ότι αυτές οι μελέτες εκμεταλλευτήκαν και από τη δική μας θητεία, και εννοώ το έργο κατασκευής μεγάλης δεξαμενής πλησίον της Λουκούς που στηρίχτηκε σε μια εκ των 2 αυτών μελετών και πραγματικά είχαμε την τύχη να εγκριθεί και εντός ολίγου χρονικού διαστήματος να μπούμε στην διαδικασία δημοπράτησης του έργου.

Ακόμα, σχέση με το κομμάτι των οφειλών, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση ενός τιμολογίου απέναντι στη ΕΥΔΑΠ, ύψους 17.000 ευρώ το οποίο είχε κοπεί τέλος του 2015 και ήταν απλήρωτο και αυτό χρειάστηκε πάλι να το πληρώσουμε!

Υπήρχαν οφειλές στη ΔΕΗ καθώς και σε επαγγελματίες για λοιπές λειτουργικές εργασίες της ΔΕΥΑ που είναι φυσιολογικό να υπάρχουνε.

Η ΔΕΗ είναι ένα από τα βασικότερα λειτουργικά κόστη της ΔΕΥΑ, είναι το μεγαλύτερο μπορώ να πω, οπότε είναι φυσιολογικό και όταν μάλιστα έρχεσαι μετά από μια απαιτητική καλοκαιρινή περίοδο που λειτουργούν συνεχώς γεωτρήσεις και αντλιοστάσια , να υπάρχει ένα αυξημένο κόστος. 

Σχετικά με το μισθολογικό ,ανέφερε  χαρακτηριστικά:

Ήρθε η ώρα να το ξεκαθαρίσουμε, γιατί είναι αλήθεια ότι έχω δεχτεί πολλές επιθέσεις πάνω σε αυτό και μάλιστα είχαν ξεκινήσει από πρόσωπα της αντιπολίτευσης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, θέτοντας θέμα ηθικής.

Δεν ξέρω γιατί όταν ο νομοθέτης νομοθετεί κάτι,… αυτό κρίνεται από κάποιους ως μη ηθικό!

Και ποιοί είναι αυτοί οι κάποιοι που κρίνουν τι είναι ηθικό και τι δεν είναι!

Για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα και να γνωρίζει και ο κόσμος, είχε γίνει αλλαγή του νόμου. Βάσει αυτού του νόμου λοιπόν προβλεπόταν ότι ο μισθός του Προέδρου της  ΔΕΥΑ φτάνει στο 50% της αντιμισθίας του Δημάρχου. Αυτό έλεγε ο νέος νόμος που είχε βγει. Την εφαρμογή του νόμου αυτού κάνανε όλοι οι πρόεδροι των ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα. Αυτό έγινε και εδώ με εμένα. Και είναι περίεργο πως εδώ υπήρξε μια τέτοια αντίδραση , ενώ δεν υπήρξε πουθενά αλλού σε ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα.

Ήταν μια προσωπική επίθεση… καταλαβαίνω… αφήνω τον κόσμο να κρίνει!

Εγώ θέλω να τονίσω κάτι…., ότι όλο αυτό το διάστημα από τη στιγμή που ανέλαβα και όλο το διάστημα που δεχόμουνα επιθέσεις προσωπικές, εγώ ήμουν στη ΔΕΥΑ κάθε μέρα, αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑ και για έξι κοντά ,εφτά μήνες, εγώ δεν είχα πληρωθεί!

Άρα από εμένα δεν έχει χάσει η ΔΕΥΑ, μόνο έχει κερδίσει!

Μας απάντησε στο ερώτημα σχετικά περί έργων σε Κορακοβούνι και Παράλιο

Όταν ανέλαβα βρήκα 2 έργα συμβασιοποιημένα. Τα ένα αφορά τον αγωγό του Κορακοβουνίου και το άλλο τον αγωγό του Παραλίου. Και για τα 2 έργα λόγω κάποιον λαθών στην διαδικασία δημοπράτησης είχαν επιβληθεί και πρόστιμα για το μεν έργο του Κορακοβουνίου 2,5% επί του συνόλου του κόστους του έργου, για το δε έργο του Παραλίου 5%. Δεν θα κρίνω αν ήταν σωστή ή λάθος αυτή η επιβολή του προστίμου, καθώς αυτό είναι σε μια διαδικασία νομική, οπότε θα αποφανθούν οι ειδικοί αν μπήκε σωστά ή όχι. Το θέμα είναι ότι η ΔΕΥΑ σε αυτή τη φάση πρέπει να καταβάλει το πρόστιμο , και το κάνει!

Το έργο του Κορακοβουνίου έχει ολοκληρωθεί και έχει τεθεί σε λειτουργία. Μένουν κάποιες λεπτομέρειες όσον αφορά τη σύνδεση της ΔΕΗ και την εγκατάσταση του συστήματος διάσπασης αλάτων. Αυτά έχουν μείνει ως εκκρεμότητες και θεωρώ ότι σε ένα διάστημα το πολύ δύο εβδομάδων θα έχουν ολοκληρωθεί και αυτά. Για αυτό το έργο βάσει προστίμου χρειάστηκε να πληρώσουμε 7000 με 7500 χιλιάδες.

Για το έργο του Παραλίου πέραν του προστίμου έχει και άλλα προβλήματα, προβλήματα βασικά επί της μελέτης. Η μελέτη δεν ήταν σωστή, χρειάστηκε να γίνει αλλαγή της μελέτης σε ένα ποσοστό 40%. Η συνεργασία με τον μελετητή που είχε αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Υπήρξαν θέματα συνεργασίας, καθυστέρησης, δηλαδή μας έστελνε σχέδια κάναμε διορθώσεις, και ξανά πίσω και ξανά….

Αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση που έχει ολοκληρωθεί η τροποποίηση της μελέτης, έχει εγκριθεί από το Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας, έχει περάσει από το ΔΣ της ΔΕΥΑ και είναι να πάει στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, στη Διαχειριστική, προκειμένου να λάβει και από εκεί την έγκριση για να μπορέσει να συνεχίσει.

Αλλά έργα που βρήκα και είχαν εγκριθεί ήταν το Σύστημα Τηλεμετρίας και η αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων.

Από εκεί και πέρα εμείς, μάλιστα και στους πρώτους μήνες της θητείας μου, υποβάλαμε πρόταση για το έργο της δεξαμενής το οποίο και εγκρίθηκε.

Η άλλη μεγάλη ενέργεια στην οποία προβήκαμε ήταν η ανάθεση της μελέτης για την αντικατάσταση των καταθλιπτικών αγωγών που σχετίζονται με την λειτουργία του βιολογικού.

Μέρος 2ο

Δείτε παρακάτω τις απαντήσεις ,σχετικά με τον Βιολογικό – Γιατί δεν ξεκινούν οι  συνδέσεις – προγραμματισμός

Μέρος 3ο

Δείτε παρακάτω τις απαντήσεις ,σχετικά με τις αναλύσεις νερού – σωλήνες αμιάντου – συχνές διακοπές καλοκαίρι – ελλιπή ενημέρωση δημοτών κατασκευή ιστοσελίδας – έλλειψη προσωπικού

Μέρος 4ο

Δείτε παρακάτω τις απαντήσεις ,σχετικά με την κατάργηση του 80% – κοινωνικό τιμολόγιο -πληρωμές & διακανονισμοί – πιθανές διακοπές παροχών

Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση προς όλους ,για την ενημερωτική εκπομπή “Εσύ έχεις τον λόγο!”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ