Στιγμιότυπα από την τελετή της Αποκαθηλώσεως στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου Άστρους ( videos & photos)

0

Σε κλίμα κατάνυξης, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Άστρους και με την παρουσία πλήθους πιστών , πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η ανάγνωση των Μεγάλων Ωρών και η τελετή Αποκαθηλώσεως του αχράντου Σώματος του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Τη Μεγάλη Παρασκευή όλοι μας παρακολουθούμε την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας, αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου.

Το μαρτύριο του Χριστού επί του σταυρού κράτησε έξι ώρες. Στις 3 η ώρα το απόγευμα παρέδωσε το πνεύμα Του, αφού προηγουμένως είχε συγχωρήσει όσους ευθύνονταν για τον θάνατο Του.

Επειδή όμως το Σάββατο απαγορεύονταν οι κηδείες, ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία, κρυφός μαθητής του Χριστού, ζήτησε από τον Πιλάτο να πάρει το σώμα Του και να το ενταφιάσει.

Η άδεια αυτή του δόθηκε και έτσι τυλίγοντας το σώμα του Χριστού σε ένα σεντόνι, Τον ενταφίασε σε ένα μνήμα λαξευμένο σε βράχο. Το άνοιγμα του μνήματος, κλείστηκε με μια μεγάλη πέτρα.

Η κατάνυξη και η συγκίνηση είναι τα κύρια συναισθήματα που επικρατούν σε όλους την σημερινή μέρα.

Απόψε το βράδυ ,θα γίνει η περιφορά του επιταφίου στην κεντρική πλατεία , θα ψάλλουν τα Εγκώμια και θα ακολουθήσουν την περιφορά του Κυρίου και Σωτήρα μας.

Επιμέλεια-Παρουσίαση- Ρεπορτάζ, για το astros-kynourianews.gr: Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria – Κοιν.Σ.Επ

Η Αποκαθήλωση στον Ι.Ν Αγ.Νικολάου Άστρους Νο 1

Η Αποκαθήλωση στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου Άστρους No 2

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ