Συγκεντρώσεις και πορείες για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και το Δεκέμβρη του – Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας

0

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του δεκαεξάχρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, δολοφονία που πυροδότησε τη νεολαιίστικη εξέγερση του 2008. Μαθητές, φοιτητές, οργανώσεις νεολαιών και κομμάτων, καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν, όπως κάθε χρόνο μετά τη δολοφονία, σε διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη, ο δεκαεξάχρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια από τη σφαίρα του αστυνομικού. Οι μέρες που ακολούθησαν έγραψαν ιστορία, προκαλώντας πρωτόγνωρες βίαιες κοινωνικές αντιδράσεις, σε ολόκληρη τη χώρα.

Διαβάστε και δείτε το ντοκιμαντέρ του tvxs
Αλέξης Γρηγορόπουλος: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας
Οι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας Γρηγορόπουλου θυμούνται…

Για τη μνήμη και το μήνυμα της εξέγερσης και φέτος μαθητές, φοιτητές, οργανώσεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου διοργανώνουν διαδηλώσεις και κινητοπoιήσεις.

6 Δεκέμβρη 2017

Στις 12 το μεσημέρι οι μαθητικές και φοιτητικές διαδηλώσεις στην Αθήνα, στις 6 το απόγευμα οι πορείες πολιτικών οργανώσεων.

Στις 12 το μεσημέρι υπάρχει το κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων αλλά και μαθητών στα Προπύλαια. Το απόγευμα στις 6 καλούν επίσης στα Προπύλαια οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ όπως κάθε χρόνο συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.

Και στη Θεσσαλονίκη, μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και πολιτικών συλλογικοτήτων έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας στις 17:00 και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Αλλαγές στα δρομολόγια των ΜΜΜ

Λόγω των εκδηλώσεων-κινητοποιήσεων και με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς και του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ προχωρεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ στο κέντρο της Αθήνας από 10:00 ώρα της Τετάρτης έως 07:00 της Πέμπτης σταδιακά και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Παράλληλα, λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, μετά από οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία ή θα υπάρξουν τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ στο κέντρο της πόλης σταδιακά και ανάλογα με τα μέτρα και τις υποδείξεις της Τροχαίας, από 06:00 της Πέμπτης έως τη λήξη της επίσκεψης την Παρασκευή. Ειδικότερα για την οδό Πανεπιστημίου στην λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως Πλ. Συντάγματος) και για την οδό Βασ. Γεωργίου Α’ θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Κλειστοί κατά διαστήματα οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο

Κλειστοί θα είναι σήμερα Τετάρτη οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα από 12.00 και στο Πανεπιστήμιο από τις 16.00, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω των εκδηλώσεων στη μνήμη από τη συμπλήρωση εννέα ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου.

http://tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here