Συνάντηση Κοντοζαμάνη στον Καναδά με συμπατριώτες από το Άστρος και άλλους ομογενείς, που διατηρούν ζωντανό το πνεύμα της Ελλάδας μακριά από τα σύνορά της.

0

Ήταν τρεις πραγματικά συγκλονιστικές, γεμάτες νέες εμπειρίες και εποικοδομητικές ημέρες στο Μόντρεαλ και στο Τορόντο του Καναδά, σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του Ελληνικού Οικουμενισμού. Η φιλοξενία και η ζεστασιά των συμπατριωτών μας, της Ομογένειας μας, αλλά και των Καναδών, μας έκαναν να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας.

Μαζί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την ελληνική αποστολή και φυσικά τον Καναδό Πρωθυπουργό Justin Trudeau, παρακολουθήσαμε την παρέλαση της Ομογένειας στο Μόντρεαλ για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου. Ήταν τιμητικό να βλέπουμε την παράδοση και την περηφάνια των Ελλήνων που ζουν μακριά από τη γη της καταγωγής τους, αλλά φέρνουν την Ελλάδα κοντά στην καρδιά τους.
Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε ελληνικά μαγαζιά και να νιώσουμε τον παλμό της κοινότητάς μας, να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε ιστορίες με συμπατριώτες μας που διατηρούν ζωντανό το πνεύμα της Ελλάδας μακριά από τα σύνορά της.
Συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ και Τορόντο, οι οποίες αντανακλούν την αφοσίωσή μας στην ενίσχυση των δεσμών με την Ομογένεια και την προώθηση των ελληνικών αξιών και ιδεών στον κόσμο.
Παρακολουθήσαμε τη συζήτηση του Πρωθυπουργού με τον επιχειρηματία Nik Nanos στο πλαίσιο εκδήλωσης του Economic Club of Canada. H Ελλάδα δεν είναι πλέον το “μαύρο πρόβατο”. Είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση, που εκπροσωπείται αποτελεσματικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που συνεργάζεται με τους εταίρους της για την επίλυση περίπλοκων παγκόσμιων προβλημάτων.
Ο Πρωθυπουργός υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση των 7 νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου DHC-515. Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα προμηθευτεί τα νέα αυτά υπερσύγχρονα αεροσκάφη.

Ιδιαίτερες στιγμές για μένα ήταν η τυχαία αντάμωση με συμπατριώτες μου από το Άστρος Κυνουρίας, που έχουν ελληνικό μαγαζί στο Μόντρεαλ που επισκεφθήκαμε με τον Πρωθυπουργό και φυσικά ότι μοιράστηκα όλες αυτές τις εικόνες με τη σύζυγό μου που είναι Ελληνίδα Ομογενής από τον Καναδά.

Σας ευχαριστούμε που μας δεχτήκατε με ανοιχτές αγκαλιές. Οι στιγμές που ζήσαμε αποδεικνύουν τη δύναμη και τη συνοχή της ελληνικής διασποράς σε όλο τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ