Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εφαλτήριο στην πορεία για την πολιτική αλλαγή.

0

Ομιλία στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

Γεώργιος Φαράντος*

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Βρεθήκαμε όλοι μαζί σε αυτήν την πολιτική διαδικασία, σε στιγμές δύσκολες που δημιούργησε η πολιτική συγκυρία:

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιτίθενται στα κοινωνικά κεκτημένα και δικαιώματα, διαλύουν το δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, το σύστημα παιδείας, την εργασία και την ασφάλιση, κινούμενες προς τη δυστοπία.

Απέναντι σε αυτήν την αντιλαϊκή ενορχηστρωμένη επίθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καλείται να παράξει πολιτική ενταγμένη στο σημερινό πολιτικό περιβάλλον και να προσελκύσει τους πολίτες στην πορεία προς την πολιτική αλλαγή.

Αφήνουμε πίσω μας τις άτυχες στιγμές του παρελθόντος.

Απομακρυνόμαστε από την αυτοαναφορικότητα μιας διασπασμένης Αριστεράς, που οδηγεί σε  ναρκισσισμό και εκλογική αναποτελεσματικότητα και που οπωσδήποτε, δεν εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.

Εναντιωνόμαστε στις οργανωμένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που αποσκοπούν αποκλειστικά στο κέρδος και στην εκμετάλλευση των πολλών από τους ολίγους.

Εμείς αγωνιζόμαστε πάνω στα τρακτέρ και αυτοί κάτω από τα οργανωμένα συμφέροντα.

Εμείς προτάσσουμε την Περιφερειακή ανάπτυξη, οργανώνουμε τα Περιφερειακά συνέδρια, ενάντια στα σχέδια που μαραζώνουν και οδηγούν στην ανεργία και εγκατάλειψη τις Περιφέρειες.

Όπως την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Αρκαδία, η οποία εγκαταλείφθηκε από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της υπό το φάσμα της ανεργίας, της υπανάπτυξης και της έλλειψης παροχής υπηρεσιών.

Ξεκινήσαμε την πορεία προς την αποκέντρωση και την ανάταξη της χώρας από τις Περιφέρειες, όπως είναι ηθική και πολιτική μας υποχρέωση.

Για μια ακόμη φορά, επιχειρούμε να αναστηλώσουμε το ΕΣΥ, στοχεύοντας στην καταπολέμηση των ανισοτήτων, στην αύξηση των αποδοχών ενός άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού υγείας και την απόκτηση νέου και σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού.

Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε σχέδιο για την παροχή δημόσιας και δωρεάν παιδείας σε όλους τους μαθητές και φοιτητές, να πετύχουμε να μην μείνει καμία και κανένας νέος έξω από το δημόσιο πανεπιστήμιο για χάρη των ιδιωτικών συμφερόντων που λυμαίνονται την παιδεία.

Διαμορφώνουμε πολιτική στα νέα όργανα και κατευθυνόμαστε με εξέχουσες πολιτικές προτάσεις προς τις Ευρωεκλογές.

Οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου θα αποτελέσουν ένα ορόσημο που θα φωτίσει για μια ακόμη φορά τις επιλογές του Ελληνικού λαού υπερ της Ευρωπαϊκής πορείας των αξιών: της δημοκρατίας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης.

Η προοδευτική πολιτική θα επιστρέψει στο προσκήνιο του Ευρωπαϊκού πολιτικού σκηνικού και αυτό θα γίνει μέσω της πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που θα διαπιστωθεί το βράδυ των Ευρωεκλογών.

Είναι πια καιρός να σταματήσουν η ενεργειακή φτώχεια και η κούρσα των υπερεξοπλισμών που μαστίζει τους προϋπολογισμούς και την ποιότητα ζωής των Ευρωπαϊκών νοικοκυριών.

Υπερ πάντων λοιπόν, στο Συνέδριο τούτο, οι πολιτικές της Αριστεράς και της προοδευτικής παράταξης, ανοίγουν το δρόμο για την πολιτική αλλαγή.

Όλοι οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες, θα σταματήσουν να απέχουν και θα επανέλθουν στην πολιτική μάχη, βλέποντας το επίκαιρο και ανανεωμένο πρόγραμμα μας.

Κι ακόμα, η δημαγωγία της ακροδεξιάς και η έκφραση των ακροδεξιών πολιτικών στο δημόσιο βίο, θα καταπολεμηθεί από την ανάδειξη των πολιτικών μας.

Με κορμό το Κόμμα μας, το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, η κοινωνία θα μπει στο δρόμο προς την Προοδευτική διακυβέρνηση.

Η Προοδευτική διακυβέρνηση μόνο, μπορεί να οδηγήσει στη Δίκαιη Κοινωνία και θα προσφέρει στον πληθυσμό και ιδίως στις ευάλωτες ομάδες, ένα αξιοπρεπές περιβάλλον Υγείας, Παιδείας και Εργασίας.

Από τούτο το Συνέδριο των αξιών, Εμπρός για τις Αξίες, τη Δικαιοσύνη και την Πρόοδο.

Εμπρός για την Πολιτική Αλλαγή και την Προοδευτική Διακυβέρνηση.

Ευχαριστώ.

Δεν λυγίσαμε και δεν θα λυγίσουμε απέναντι στις δυνάμεις του παγκόσμιου καπιταλισμού. Δεν θα λυγίσουμε απέναντι στο παλιό σύστημα και τη διαπλοκή. Αλέξης Τσίπρας.

 

Αθήνα, 23-02-2024

Γεώργιος Ι. Φαράντος

*Συντονιστής Υγείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αρκαδίας και Διδάσκων Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ