Υπόμνημα στην σημερνή Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

0

Φαράντος: Εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 11-11-2023.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Μεταφέρω τους χαιρετισμούς και το ενδιαφέρον των μελών και των φίλων της Αρκαδίας, για τις εξελίξεις στο Κόμμα μας, που καθορίζουν την πορεία προς την προοδευτική διακυβέρνηση.

Πριν δύο μήνες, μέλη και φίλοι του κόμματος, δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες, ψήφισαν και ανέδειξαν το Στέφανο Κασσελάκη, ως νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το μήνυμα από τις προεδρικές εκλογές είναι σαφές: ο δημοκρατικός κόσμος απαιτεί μια τεκμηριωμένη και αποτελεσματική αντιπολίτευση εναντίον των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Αλλά εδόθη και το μήνυμα της αλλαγής και ισχυροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χρησιμοποιώντας την παράδοση των δημοκρατικών αγώνων και την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα.

Στην πορεία προς την αλλαγή, ακούγονται διάφορες φωνές που με ενδιαφέρον εκδηλώνουν την ανησυχία τους για τη φυσιογνωμία του κόμματος, για το άνοιγμα στην κοινωνία και την κοινωνική γείωση.

Αυτό είναι φυσιολογικό, αναλογιζόμενοι τις ευρείες δημοκρατικές παραδόσεις του χώρου της Αριστεράς, που έδωσαν τη δυνατότητα στον πλουραλισμό και τη σύνθεση των απόψεων να εκφραστούν ακόμα και στην προοδευτική διακυβέρνηση.

Ο σεβασμός στην απόφαση της πλειοψηφίας, αποτελεί όμως τη βασική αρχή για κάθε είδους σύνθεση παραπλησίων αλλά όχι ομοίων απόψεων. Και ο σεβασμός αυτός οφείλει να πρυτανεύσει στην παρούσα φάση.

Η ιστορικότητα των στιγμών απαιτεί αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα από όλους. Η αποφυγή των απαξιωτικών εκφράσεων και των κατηγοριών ρίχνει νερό στο μύλο της αντιλαϊκής διακυβέρνησης.

Οι απόψεις όλων, οφείλουν να συζητώνται στο επικείμενο συνέδριο και στα όργανα του Κόμματος. Η διαμόρφωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την παρούσα χρονική στιγμή, είναι ζήτημα κομβικής σημασίας για τα πολιτικά πράγματα γενικότερα.

Η κοινωνία που υποφέρει από τις αντιλαϊκές πολιτικές, τα ευάλωτα στρώματα, περιμένουν από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αγωνιστεί υπέρ της δικαιοσύνης και της ισότητας. Να μην ξεχνά, ότι αντίπαλος στην πολιτική κονίστρα είναι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Μέσα από την ενότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει να δώσει εμπεριστατωμένες προτάσεις για το Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, για το δημόσιο και δωρεάν σύστημα παιδείας, για την εργασία και τις αξιοπρεπείς αμοιβές.

Καμμία και κανένας δεν περισσεύει στον αγώνα αυτόν. Εμπρός για τη δικαιοσύνη παντού, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Αγώνας με ενότητα και συλλογικότητα για τη δίκαιη κοινωνία.

Η ιστορία θα γράψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, τίμησε την θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που του έδωσε το εκλογικό σώμα και προχώρησε προς την προοδευτική διακυβέρνηση.

Ευχαριστώ.

Αθήνα, 11-11-2023

Γεώργιος Ι. Φαράντος

Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρκαδίας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ