Φαράντος: Μόνο ο Μ. Μάκαρης μπορεί να εγγυηθεί ένα φωτεινό μέλλον για τα πολιτιστικά θέματα της Περιφέρειας…

0

Φαράντος: Μόνο ο Μ. Μάκαρης μπορεί να εγγυηθεί ένα φωτεινό μέλλον για τα πολιτιστικά θέματα της Περιφέρειας (σε αντιδιαστολή με την αποτυχία των παρελθόντων Περιφερειακών πολιτικών). 

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Μανώλη Μάκαρη, Γεώργιος Φαράντος, αναφέρεται σε ανάρτηση του στα πολιτιστικά θέματα και τοποθετήθηκε επί των παρελθουσών πολιτικών και των μελλοντικών σχεδιασμών, ως εξής:

Οι πολίτες της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου έχουν κουραστεί να ακούν για τα μεγαλεπήβολα σχέδια των παρελθουσών Περιφερειακών Διοικήσεων, που ως συνήθως, προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της πολιτιστικής φτώχειας και σε αυτό της έλλειψης ενός ποιοτικού επιπέδου. Όλο ακούν ότι οι παραστάσεις θα έρθουν, αλλά όλο… χάνονται στο δρόμο. Ο Πολιτισμός της Περιφέρειας δεν είναι αντικείμενο γραφειοκρατίας, αλλά ούτε και συνθηματικών και υποτιθέμενων σχεδιασμών.

Τα θέματα του πολιτισμού απασχολούν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Μανώλη Μάκαρη και την παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος». Και τούτο συμβαίνει διότι, οι συμμετέχοντες στην παράταξη κατανοούν την ουσιαστική συμμετοχή του πολιτισμού στην ψυχαγωγία των πολιτών της Πελοποννήσου, αλλά και την συμβολή του στην αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας.

Στην πορεία λοιπόν προς μια ουσιαστική αλλαγή κατεύθυνσης στις πολιτικές της Περιφέρειας όσον αφορά τον πολιτισμό και την προώθηση των δράσεων, θεωρώ ότι η ανάπτυξη του άξονα : Αρκαδία – Σταυροδρόμι της Πελοποννήσου – Μυθική και Σύγχρονη συμπόρευση είναι ουσιαστικής σημασίας για την πνευματική και πολιτισμική ανάπτυξη των κατοίκων της περιοχής αυτής.

Στα πλαίσια αυτά, προχωρώντας σε top-down προσέγγιση, οι  προτεινόμενες γενικές δράσεις που εξειδικεύουν την προσπάθεια αυτή σε πολιτισμικό και πολιτιστικό επίπεδο, μπορούν να συνοψιστούν στις εξής:

  • Καθιέρωση θερινών δράσεων για την ανάδειξη της ιστορίας και της μυθολογίας της Πελοποννήσου στις πόλεις της Αρκαδίας
  • Διάσωση και ανάδειξη ιστορικών κτιρίων (βίλα Τουρκοβασίλη, περιοχή Περιστεριώνα, επανοικοδόμηση μεσογειακού τύπου ανοικτής αγοράς)
  • Ενίσχυση της σύνδεσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τις τοπικές κοινωνίες της Αρκαδίας. Διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου.
  • Διαδρομές βασισμένες στο Μύθο – Μυθική Αρκαδία – Διοργάνωση θερινών αθλητικών εκδηλώσεων «Πελάσγεια»
  •  Ίδρυση και λειτουργία Κέντρου μελετών για την Ελληνική Επανάσταση.

Με οδηγό την ανύψωση του πνευματικού επιπέδου των πολιτών, στηρίζουμε το Μανώλη Μάκαρη στην προσπάθεια του για την εφαρμογή πολιτικών που μόνον έχουν να προσφέρουν στους κατοίκους της Αρκαδίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ