Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Στα 1.342 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου – 120 οι νοσηλείες

Posted: 18 Mar 2022 10:05 AM PDT

Σε 1.342 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, από το σύνολο των οποίων οι 8 είναι στις ΜΕΘ.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 23.621.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 18 Μαρτίου 2022, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 23.621, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.756.487 (ημερήσια μεταβολή +0,9%), εκ των οποίων 49,3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 196 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.802 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 354 (63,3% άνδρες) με διάμεση ηλικία 69 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 228 (64,41%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 126 (35,59%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.384 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 359 (ημερήσια μεταβολή +6,21%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 306 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 55 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.847 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου καταγράφηκαν 1.342 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 1222.386.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 191, στην Π.Ε. Αρκαδίας 204, στην Π.Ε. Κορινθίας 322, στην Π.Ε. Λακωνίας 274 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 351.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Πέμπτη 17 Μαρτίου- συνολικά 120 άτομα (τα 8 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 12 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 2, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 19, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 40 (τα 4 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 12 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 35 (τα 4 στη ΜΕΘ).

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα η προγραμματική σύμβαση για τον αναδασμό Φενεού

Posted: 18 Mar 2022 10:04 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου, προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού “Μοριάς” Α.Ε. ΑΟΤΑ με αντικείμενο την μελέτη αναδασμού αγροκτημάτων Αρχαίας Φενεού, Ματίου και Πανοράματος, στην Κορινθία.

Ο προϋπολογισμός υλοποίησης της πράξης ανέρχεται συνολικά σε 201.653,76 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% και ο συνολικός συμβατικός χρόνος υλοποίησης των εργασιών ανέρχεται σε 13 μήνες.

Οπως είναι γνωστό, στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας βρίσκονται σε εξέλιξη εκούσιοι αναδασμοί (πραγματοποιούμενοι δηλαδή έπειτα από αιτήματα κατοίκων των αντίστοιχων περιοχών) στα συνολικής έκτασης περίπου 7.000 στρεμμάτων αγροκτήματα Αρχαίας Φενεού, Πανοράματος και Ματίου.

Ο αναδασμός έρχεται να αντιμετωπίσει ένα από τα βασικότερα προβλήματα ανάταξης του γεωργικού τομέα, δηλαδή τις διάσπαρτες σε πολύ μικρές ιδιοκτησίες αγροτικές εκτάσεις. Με τον αναδασμό επιλύεται το πρόβλημα της εγγείου ιδιοκτησίας, και μέσω της ορθολογικής διάταξης συγκεντρώνεται η διάσπαρτη ιδιοκτησία σε ένα αγροτεμάχιο κανονικού σχήματος, το οποίο με την παράλληλη κατασκευή έργων παραδίδεται στον ιδιοκτήτη προς καλλιέργεια επιτυγχάνοντας έτσι και μείωση του κόστους παραγωγής.

Το έργο υποστηρίζει την ασκούμενη κτηνοτροφική δραστηριότητα και εξυπηρετεί την αγροτική οικονομία που ασκείται στην περιοχή.

Χαιρετισμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα σε επιστημονική επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα “Εμβόλια, ακούμε και ρωτάμε τους ειδικούς”

Posted: 18 Mar 2022 10:03 AM PDT

Την σημασία του εμβολιασμού στην αναχαίτιση της πανδημίας της covid-19 επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας στην διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα “Εμβόλια, ακούμε και ρωτάμε τους ειδικούς” που διοργάνωσε σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου, η Επιτελική Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ενταξης (Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη).

Η εν λόγω εκδήλωση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία της Επιτελικής Δομής με την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, απευθυνόταν σε φορείς και στα Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται  για το θέμα.

Σκοπό της εκδήλωσης αποτέλεσε η αξιόπιστη ενημέρωση για το επίκαιρο θέμα του εμβολιασμού, την φύση των εμβολίων, τη συμμετοχή τους στην άμυνα του οργανισμού, τα είδη τους, τις σύγχρονες εμβολιαστικές προσεγγίσεις, τι καινούργιο/διαφορετικό έχουν οι πιο προχωρημένες προσεγγίσεις (RNA ,αδενοϊοί) και πώς αυτό βοήθησε στην γρήγορη ανάπτυξή τους εν μέσω πανδημίας, τα εμβόλια ενηλίκων, τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα, τα εμβόλια για covid-19 (αποτελεσματικότητα, ασφάλεια, σχεδιασμός εμβολιαστικού προγράμματος), πότε αναμένουμε αποτελέσματα στην πορεία της πανδημίας.

Επιπλέον, οι συμμετασχόντες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις προς τους ειδικούς και να συζητήσουν μαζί τους ό,τι σχετικό τους απασχολεί.

Προβολή του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ “1821, η φλόγα της Επανάστασης” στο Aργος -ακολουθούν Καλαμάτα και Τρίπολη

Posted: 18 Mar 2022 10:02 AM PDT

Στο Αργος συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου, η σειρά προβολών του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ του Μανούσου Μανουσάκη “1821, η φλόγα της Επανάστασης” -παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία.

Στην προβολή, στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος”, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, οι δήμαρχοι Αργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, ο εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης, οι αντιδήμαρχοι Αργους – Μυκηνών Δημήτρης Κρίγγος, Βαγγέλης Τζαβέλλας και Χρήστος Πετσέλης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης, ο υποπυραγός Κυριάκος Χρόνης ως εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αργείων “Ο Δαναός” Σωτήρης Κωτσοβός και ο απόγονος της οικογένειας προκρίτων και αγωνιστών Χρήστος Περούκας.

Το πρόγραμμα των προβολών στις υπόλοιπες πόλεις της Περιφέρειας θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα – την Δευτέρα 21 του μήνα στην Καλαμάτα (αμφιθέατρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου στις 7 το απόγευμα) και την Παρασκευή 25 Μαρτίου στην Τρίπολη (κινηματογράφος CineVille στις 7 το απόγευμα).

Στις προβολές η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα -δηλαδή είσοδος μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Εγινε η αποσφράγιση των προσφορών για το έργο αναβάθμισης του κτηρίου του διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα

Posted: 18 Mar 2022 10:00 AM PDT

Εγινε χθες Πέμπτη 17 Μαρτίου η αποσφράγιση των 5 προσφορών που είχαν καταθέσει ηλεκτρονικά ισάριθμες εταιρείες στον διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο της αναβάθμισης του κτηρίου του διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Για το εν λόγω έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 10.472.034,61 ευρώ, κατατέθηκαν προσφορές από τις εταιρείες ΑΕΤΕΘ Α.Ε. (έκπτωση 19,53%), Ωρίων ΑΤΕ (16,30%), Λάκων ΑΤΕ (13,78%), Δημόπουλος Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Βιομηχανική Τουριστική Λατομική και Κτηματική Εταιρεία (7,20%) και Δόξα ΑΒΕΤΕ (5,47%).

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια δώδεκα (12) εκτυπωτών LASER μονόχρωμων για τις ανάγκες των υπηρεσιών της ΠΕ Λακωνίας.

Posted: 18 Mar 2022 05:44 AM PDT

Ηλεκτρονικός διαγωνισμός κάτω των ορίων για την ανάθεση υλοποίησης του έργου: «Παροχή υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2022 στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας»

Posted: 18 Mar 2022 05:26 AM PDT

Ηλεκτρονικός διαγωνισμός κάτω των ορίων για την ανάθεση υλοποίησης του έργου: «Ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2022 στην περιοχή ευθύνης της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας».

Posted: 18 Mar 2022 05:23 AM PDT

Γνωστοποίηση για τη λειτουργία μεταποιητικής ή συναφούς δραστηριότητας-ΚΑΠΠΟΣ, Π.Ε. Αργολίδας

Posted: 18 Mar 2022 01:48 AM PDT

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ