39Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ

0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το ΔΣ του Συλλόγου και η Κοινότητα Καστάνιτσας, διοργανώνουν για 39η χρονιά τη ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο 28 & 29 του Οκτώβρη από τις 09.00 – 20.00 η ώρα .

Φέτος η Γιορτή θα διοργανωθεί εντός του μικρού μας οικισμού και θα τον διατρέχει από άκρη σε άκρη.
• Θα έχει περιπατητικό χαρακτήρα, ξενάγησης, ενημέρωσης και διασκέδασης.
• Στο καλωσόρισμα θα μπορείτε να πάρετε χάρτη και οδηγίες με τα δρώμενα και θα κερνάμε τσάι του βουνού, ζεστό τραχανά και βραστά κάστανα.
• Ο Σύλλογος θα έχει αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα στις δύο πλατείες της Γιορτής, Αι. Γιάννη και Καπετάν Γ.Καψαμπέλη ( πλατεία εκκλησίας) η δε ταβέρνα του θα διαθέτει πλούσια γκάμα ειδών φαγητού, όπως βραστή γίδα, χοιρινό με κάστανο, ρεβίθια με κάστανο, χορτόπιτες, τυρόπιτες, σουβλάκια, σφοντύλια, τυρόψωμα, κρασί και τσίπουρο.
• Στο χωριό λειτουργούν δυο ταβέρνες και ένα καφενείο.
• Οι επισκέπτες θα κινούνται στον Δρόμο του Κάστανου κυκλικά μέσα στο χωριό όπου θα λειτουργεί η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου με διάφορα είδη του Συλλόγου, καθώς γλυκά και τσουρέκια με βάση το κάστανο, το Κέντρο Περιβαλλοντολογικής ενημέρωσης και η αίθουσα Παραδοσιακών Επαγγελμάτων.
• Μπορείτε να επισκεφθείτε τον Βυζαντινό πύργο, την Εκκλησία με το περίτεχνο και σπάνιο τέμπλο της και να ακολουθήσετε οδηγό για περίπατο στα σοκάκια του χωριού και την φθινοπωρινή φύση.
• Θα λειτουργήσει Παιδικό Εργαστήρι και η Γωνιά της Παραμυθούς για τους μικρούς μας φίλους, καθώς και περίπτερο ενημέρωσης για την Τσακωνιά την Τσακώνικη διάλεκτο και την ιστορία της.
• Στην πλατεία της Γιορτής θα υπάρχει Μουσική και Χορευτικά για να διασκεδάσετε μαζί τους .
• Στους πάγκους των μικροπωλητών μπορείτε να προμηθευτείτε, κάστανα, καρύδια, άλλα προϊόντα της φύσης, έργα λαϊκής τέχνης κλπ.
• Θα είμαστε σε θέση να υποδεχθούμε και να εξυπηρετήσουμε οργανωμένους εκδρομείς μέσω τουριστικών πρακτορείων με πούλμαν κατόπιν συνεννόησης μαζί μας, σε κάθε περίπτωση περιορισμένο και ελεγχόμενο αριθμό για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.
• Τα πούλμαν παραμένουν εκτός του οικισμού σε καθορισμένες θέσεις στάθμευσης που θα τους υποδειχτούν από τους εθελοντές και η πρόσβαση στο χώρο της Γιορτής κυμαίνεται από 500- 1000 μ.
• Οι εκδρομείς και επισκέπτες μας θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι η Καστάνιτσα είναι ένα ορεινό χωριό, όχι επίπεδο, με απρόβλεπτες τις καιρικές συνθήκες ώστε να λάβετε τα μέτρα σας.
Με Εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου και η Κοινότητα Καστάνιτσας
ΤΗΛ. 693 757 0471 – 697 855 9494 – 697 347 3530 – 697 447 7237

Ανοιχτό για το κοινό το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Καστάνιτσας στο πλαίσιο της Γιορτής Κάστανου 2023 στην Καστάνιτσα Αρκαδίας

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, ο Μορφωτικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών διοργανώνει την 39η Γιορτή Κάστανου, στο αρχαιότερο τσακωνοχώρι του Πάρνωνα, την Καστάνιτσα Αρκαδίας.
Και για αυτή τη χρονιά, οι πόρτες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας θα ανοίξουν για το κοινό και συγκεκριμένα:
Σάββατο 28/10: 10:00-19:00
Κυριακή 29/10: 10:00-17:00
Σας προσκαλούμε για να ενημερωθείτε για τις δράσεις προστασίας – διαχείρισης φυσικών οικοτόπων και ειδών που υλοποιούνται από την Μονάδα, αλλά και να περιηγηθείτε στην Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων από το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.
Η γιορτή του Καστάνου είναι μια ευκαιρία για να γνωρίσουν οι επισκέπτες από κοντά την τοπική παράδοση όπως αυτή καταγράφεται από τα ιστορικά μνημεία της Καστάνιτσας, την τσακώνικη διάλεκτο, την τοπική κουζίνα με τα γλυκά και τα φαγητά που είναι μαγειρεμένα με κάστανο και τους παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.
«Με το καλε να μολετε τα Γιορτα του Γαστενε»
Καλώς να ορίσετε στη Γιορτή του Κάστανου
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://www.facebook.com/Kastanitsa/posts/pfbid0iMVmemQASZDZGt7vJTdNVC7tFj55YLB4gnWSMGAJMYtPoPKxDbDvYcHHSBkyNwfol
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Καστάνιτσα Αρκαδίας Γιορτή Καστάνου 2023 Διοργάνωση: Συνδιοργάνωση: ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ& ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΙΩΤΩΝ Χορηγός: ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑΣ Αρωγός: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ Σάββατο & Κυριακή 28-29 Οκτωβρίου Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. Περιβάλλοντος Αλλαγής"

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ