6/8: Η δεύτερη μουσική εκδήλωση του Estella Festival στον Άγιο Ανδρέα

0

Δελτίο Τύπου

Και το Estella συνεχίζεται με την δεύτερη μουσική εκδήλωση στο γραφικό λιμανάκι του Αγίου Ανδρέα δίπλα στα λείψανα της αρχαίας πόλης Ανθήνης την Κυριακή 06 Αυγούστου στις 21:30. Ο Βασίλης Προδρόμου θα μας ταξιδέψει με την παραμυθένια του μουσική με “όπλα” τις κιθάρες του και τον μπαγλαμά του. Λέει ΟΧΙ σε κάθε είδους πόλεμο και ΝΑΙ σε κάθε είδους Άνοιξη. Θα ακούσουμε ιστορίες με υπαρξιακές ανησυχίες, τραγούδια για τον έρωτα, τη μνήμη, παραμύθια που αφορούν το “για πάντα”, το “ποτέ” ή το “ποτέ ξανά”.

Όλα αυτά με την διάθεση “κάθε τι δικό του, λάθος και σωστό του να το παραδεχτεί” όπως λέει και το τραγούδι από τον πρώτο του δίσκο (Η ζωή ξεκινάει από τώρα) με τίτλο “Στον πρόποδα του κόσμου”. Το άλμπουμ «Η ζωή ξεκινάει από τώρα» είναι η πρώτη του προσωπική δισκογραφική παρουσία και περιλαμβάνει συνθέσεις δικές του και των: Τάκη Μπουρμά, Δημήτρη Σίντου, Dasho Kurti και στίχους του ίδιου, καθώς και των: Τάκη Μπουρμά, Κων/νου Πλούσιου, Κικής Πέιου, Βάνας Μάη. Σημαντική η συμμετοχή της Σοφίας Κουρτίδου με τη χαρακτηριστική ερμηνευτική της παρουσία.

Συνοδοιπόροι του κάτω  αλλά και πίσω από τη σκηνή:

Δημήτρης Γιάλας – ήχοι, Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου – φώτα, Πάνος Τσίρος – video προβολές, Ματίνα Μέγκλα/ Βασίλης Μάγκος – αισθητική/ σκηνική επιμέλεια  και Βερόνικα Πάνκο – φωτογραφία αφίσας

~~~~Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Βασίλης Προδρόμου γεννήθηκε στις Σέρρες. Από την ηλικία των 4, ξεκίνησε να ασχολείται με τα έγχορδα. Αργότερα φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Σερρών, ενώ ταυτόχρονα πήρε μαθήματα λαϊκής κιθάρας και τρίχορδου μπουζουκιού από τους Σταύρο Βασδέκη και Δημήτρη Ψαρρά αντίστοιχα. Ως φοιτητής Αρχιτεκτονικής στο Δ.Π.Θ. δραστηριοποιήθηκε ως μουσικός και τραγουδιστής σε μουσικές σκηνές και συναυλίες γενικά στη βόρεια Ελλάδα. Το Δεκέμβρη του 2013 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα με τη Γλυκερία και το Μπάμπη Τσέρτο. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως: Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Μανώλης Λιδάκης, Νίκος Δημητράτος, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Σοφία Κουρτίδου, Μανώλης Καραντίνης κ.ά.

Δισκογραφία – Συμμετοχές: Απ’ της γης το Μαξιλάρι, Δ. Σίντος (2011), Οι φωνές σ’ αυτή την πόλη, Α. Κατσιγιάννης – Ν. Αναγνωστάκης (2014), Η ζωή ξεκινάει από τώρα (2017)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ